..sitä pienet perässä. Torstaista isoisten peliä mukaillen myös tänään sateisella Kristianstadin Idrottsparkilla käyty U21-Finnkampen Ruotsin ja Suomen välillä päättyi sopuisasti maalittomana. Suomi sai pidettyä länsinaapurin poissa maalitilanteista ja ruotsalaisille jäi ottelusta enemmän mietittävää kuin melko tyytyväisille sinivalkopaidoille. Kai Allsvenskanista piti löytyä lupaavammat juniorit kuin rupusarja Veikkausliigasta.

Valmentaja Markku Kanervan mukaan maalivahtiosasto on Suomella hyvin hanskassa. Sekä Kuusankoskelta Turkuun siirtynyt Ville Iiskola että Ranskassa viime kaudet oppia hakenut Niki Mäenpää napsivat kyllä pallot käsiinsä. Molemmilla on Valkun näkemän perusteella hyvät mahdollisuudet pitkälle, kunhan läpimurtoon sen oikean tilaisuutensa saavat.

Puolustus Suomella alkaa olla EM-karsintoja ajatellen kunnossa. Markus Halsti, Ari Nyman ja Ville Lehtonen ovat kovan tason puolustajia, joiden varaan "Rive" Kanerva laskee paljon. Klubin Veli Lampi täydentänee nelikon. Keskikentällä Hollannissa uraa luova Marko Kolsi kantaa suurta vastuuta pelin pyörittämisestä ja Kotkan tähdenlento Teemu Turunen ottanee myös karsintojen alkaessa ison roolin. Suurin ongelma näissäkin karsinnoissa tulee olemaan maalinteko. Takuuvarmoja maaliseppoja ei Suomen juniorikoulu kykene kasvattamaan. Tänään kärjessä kirmasi täydet 90 minuuttia köyhän miehen Peter Crouch eli Hermanni Vuorinen, josta kansainvälisen tason ratkaisijaa tuskin koskaan saadaan. Mikä sitten on kohutun ja kehutun Roman Eremenkon todellinen ratkaisupotentiaali?

Kaikkiaan kentällä nähdyistä 18 suomalaisesta Veikkausliigassa pelaa täysi tusina. Mikä parasta, useimmat keräävät myös kovia peliminuutteja. Pakko se on uskoa, että näistä kavereista tulevina vuosina ammattilaisia ja uusia maajoukkueen runkomiehiä saadaan. Toivottavasti jotkut heistä pelaavat MM-kisoja 4 vuoden kuluttua.

Agentti