Jalkapallojournalismissa moni sitaatti kärsii nopeasti inflaation. Niin tämäkin. Zlatan kakkoseksi on mainittu lähes jokainen länsinaapurissa palloa vähänkään hallitseva "blatte". Eilen 17-vuotias ruotsalainen Goran Slavkovski otti kuitenkin askeleen lähemmäksi tätä pohjoismaiden ehkä arvostetuinta jalkapallotituleerausta.

Inter-valmentaja Roberto Mancini komensi nuorukaisen loppuhetkiksi kentälle ottelussa Sienaa vastaan ja samalla Slavkovskista tuli nuorin Interissä debytoinut pelaaja. Samanlaista uraa Giuseppe Meazzalla Slavkovski tuskin tekee kuin ennätyksen edellinen haltija, Inter-ikoni Giuseppe Bergomi. Mutta ehkä Zlataniksi Zlatanin rinnalle?

Yhteensattumia on huomattavasti enemmän kuin Iiro Aallolla Veikkausliigamaaleja. Sekä Slavkovskin että Ibrahimovicin juuret ovat entisessä Jugoslaviassa, molemmat ovat varttuneet Malmössa ja vieläpä samassa Rosengårdin kaupunginosassa, Malmö FF:n juniorijoukkueessa heitä molempia on valmentanut Johnny Gyllensjö ja pituutta on yli 190 senttiä. Eli ei tarvitse kauan odottaa kun Slavkovski diivailee lehdistölle ja riitaantuu sekä joukkuekavereiden että valmentajan kanssa.

Joka tapauksessa on hienoa, että Inter lähes merkityksettömässä pelissä antaa nuorelle pelimiehenalulle tilaisuuden. Merkityksetön ottelu oli myös Udinesella, mutta Roman Eremenkolle ja Jarkko Hurmeelle samanlaista tilaisuutta ei suotu. Ehkä ensi sunnuntaina?

Skoutti