Yle kaappasi siis Mestareiden Liigan lähetysoikeudet itselleen. Varsin mielenkiintoista on nähdä, miten otteluvalinnat suoritetaan. Viimeksi kun samainen taho oikeudet omisti, ei otteluja valittu vaan näytettiin suosiolla Jari Litmasen Ajaxin pelejä. Ketäpä ei olisi kiinnostanut Hajduk Split–Ajax –jännitysnäytelmä Espanjan, Italian, Saksan ja Englannin huippuseurojen välisten kohtaamisten sijaan. Näin taidettiin välillä toimia, vaikka Litmanen oli sairastuvalla. Poikkeuksena HJK:n pelejä sentään näytettiin samana vuonna kun Ranska viimeksi voitti maailmanmestaruuden.

Toinen jännityksen kohde on selostajat. MM-kisojen aikana on saatu taas huomata, mikä on Ylen selostajatilanne. Nytkin Saksassa paikan päällä otteluita selostavien ”luottomiesten” selostukset ajavat katsojat hermoraunion partaalle. Mikael Jungnerin, Tarmo Kivikallion ja Jyrki Kemppaisen on nyt lyötävä nyrkkiä pöytään ja hankittava kanavalle ainakin yksi asiantunteva jalkapalloselostaja. Vaikka sitten freelancer-pohjalta.

Mielenkiintoista on nähdä, millä kanavalla lopulta nähdään vuoden 2008 EM-kisat. Suomen maaotteluthan menivät jo Canal+:lle, johon Yle tietysti reagoi hankkimalla Englannin maajoukkueen kotiotteluiden oikeudet. Todennäköisesti enemmistö suomalaisista tyytyy siihen.

Agentti